Skip to main content

Foredrage

Musik og bevægelse: grundlaget for den sproglige og faglige udvikling.

"Musik er idræt for hjernen. Grundlaget for al faglig udvikling er to fag, og det er musik og idræt" citat Kjeld Fredens, hjerneforsker.

Hvordan kan vi fremme og understøtte børns udvikling gennem bevægelse og musik? 

Hvorfor er musik og bevægelse så vigtige? Hvordan kan vi bruge dem til at hjælpe børn med indlæringsvanskeligheder?

Vi fortæller dig om de vigtige processer, som sættes i gang gennem musik og bevægelse, og vi lærer dig at anvende dem i praksis.

Bevæg dig og lær - en tilgang til at støtte motorisk udvikling og læring.

Vi forventer at vores børn automatisk udvikler evnen til at sidde i en stol (og blive siddende så længe, vi beder dem om det.) Men at sidde i en stol, at holde på en blyant og at kontrollere sin opførsel er kompetencer, som kræver samarbejde mellem erfaring og læring. Dvs. at børnene er veludviklet og modne. 

Forstå sammenhæng mellem bevægelse og læring og styrk barnets indlæringsmuligheder allerede før skolen. Vi klæder jer på med teori og praksis til at løfte opgaven både i daginstitutioner og skoler.

 

Sensitive børn - trivsel, glæde og misforståelse.

Ifølge den amerikanske psykolog og forsker Elaine Aron er det særligt sensitive træk genetisk betinget. Dvs. at hvis du eller dit barn genkender trækket, vil én eller flere af dine forældre og bedsteforældre typisk også være sensitive. 

Men hvad betyder det at være "særligt sensitiv"?  Hvad betyder det for indlæring og trivsel? Sensitive børn og voksne har et stærkere følelsesmæssigt respons på det omgivende miljø og bearbejder indtryk mere dybt.

Omkring 15 – 20 % af alle børn – lige fordelt på drenge og piger – har en nedarvet forhøjet grad af sensitivitet. 

Vi fortæller dig om de mange positive sider ved at være sensitiv og modtagelig for det omgivende miljø. Fortæller om fordele og styrker i et samfund drevet af teknologien og manglende kontakt.

Kost og læring.

Ligesom der er forskel på energiindholdet i forskellige typer benzin, vi tanker op i vores biler, er der også forskel på energiindholdet i den type "benzin", vi tanker op i vores krop. Vil du tanke diesel op i din benzinbil? Vil du putte den forkerte olie i din nye bil? NEJ!

Samtidigt med at det ikke er ligegyldigt at tanke hvilken som helst benzin eller type olie, er det heller ikke helt ligegyldigt, hvad børn og unge spiser, hvis vi gerne vil have, at de skal kunne høre efter, huske, præstere og lære noget.

Vi fortæller dig om hjerneudvikling og indlæring, og om hvordan vi gennem kosten kan styrke potentiale for læring, hukommelse, koncentration og general trivsel, især hos de særlige sårbare børn.

Vores undervisningsmetode garanterer dig et højt fagligt niveau kombineret med en let pædagogisk formidling.